Ryż z kalafiora z indykiem i kolendrą

Ulla
Obiad
27.07.2018 7:51
Ryż  z kalafiora z indykiem i kolendrą

Na patelnię dajemy kolejną łyżkę oleju i wrzucamy cebulę i przesmażamy, po chwili dodajemy mięso z całym sosem i całość smażymy na dużym ogniu – tak około 7 minut, możemy dodać 2-3 łyżki wody tak w połowie smażenia żeby zrobił nam się pyszny sos. ( porcja dla 5 osób ) 1 kalafior 2 ząbki czosnku 50 kg piersi z indyka cukinia zielona ( nieduża ) cukinia żółta ( nieduża ) 1 cebula 3 łyżki sosu ostrygowego 2 łyżki sosu sojowego ciemnego 1 łyżeczka oleju sezamowego pęczek kolendry 2 łyżki oleju W pudełeczku na dno idzie ryż z kalafiora, na to indyk z sosem i całość posypujemy kolendrą. Na patelni rozgrzewamy 1 łyżkę oleju i na niej przesmażamy kalafiora, smażymy go mieszając przez około 5 minut. Padło na indyka z sosie ostrygowym z cukinią i dużą ilością kolendry. Ryż z kalafiora – tak, tak kiedyś mi taki gdzieś mignął i postanowiłam go zrobić. Do miski przekładamy indyka, czosnek i sosy sojowy i ostrygowy, całość mieszamy i odstawiamy na chwilę aby się przegryzło. Ryż z kalafiora z indykiem i kolendrą.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kuchnianawzgorzu.pl/ryz-z-kalafiora-z-indykiem-i-kolendra/