Przepis na zupę meksykańską Drukuj przepis Składniki 3 ząbki czosnku średnia czerwona cebula średnia żółta cebula świeża papryczka chili 400 g mięsa mielonego 700-900 ml bulionu kartonik przecieru pomidorowego papryka czerwona puszka kukurydzy puszka czerwonej fasoli 3 łyżki ostrej papryki 2 łyżki słodkiej papryki sól i pieprz do smaku olej do smażenia Przepis 1 Pamiętajcie, aby w momencie przygotowywania dania dla rodziny czy znajomych, nie przesadzać z ilością przypraw – lepiej jeżeli goście sobie sami doprawią, niżeli mieliby nie zjeść 🙂 Zupa meksykańska to wspaniała propozycja na chłodne wieczory – zarówno rozgrzeje, jak i nasyci. Jest ona doskonała na obiad na dwa dni. 3.7/5 - (13 ) Zupa meksykańska będzie idealnym daniem dla osób lubiących proste przepisy oraz pikantne potrawy. 3 Następnie dolewamy przecier pomidorowy, dodajemy paprykę pokrojoną w kostkę i gotujemy kolejne 10 minut. Zupa jest bardzo podobna w składzie do chili con carne i jest tak samo pyszna. Jeżeli posiadacie maszynkę do mielenia marki Kenwood, zmielcie mięso na średniej grubości sicie. W zależności od tego, jaką ostrość potraw lubicie, możecie ją doprawiać według własnych upodobań.