Szarlotka na kruchym spodzie

Karol
Ciasta
21.08.2018 9:25
Szarlotka na kruchym spodzie

Szarlotka na kruchym spodzie wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Jak Wam się nie chce możecie zetrzeć resztę ciasta na tarce o grubych oczkach równomiernie na wierzch jabłek. Wykładamy placek na blaszkę, nakłuwamy widelcem i wstawiamy na 15 min do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Jak wykonać przepis na - Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Potrzebne składniki Ciasto: 250 g masła 3 szklanki mąki 3 łyżeczki proszku do pieczenia 0,5 szklanki cukru 1 cukier wanilinowy 1 jajko i 2 żółtka Masa jabłkowa: 2 kg jabłek 4 łyżki cukru 1 łyżeczka cynamonu 2 czubate łyżki bułki tartej No i czas na jabłka, więc klasyczna, polska szarlotka na kruchym spodzie. Sposób wykonania Składniki na ciasto łączymy ze sobą, masło dodajemy zimne pokrojone na kawałki. Judyta, prowadząca Myśli potarganej udała się z rodzinką na szaber opuszczonych sadów, nazwały to ratowaniem drzew od nadmiaru owoców, ale jak zwał tak zwał jabłka zdobyczne są. Wyjmujemy z lodówki ciasto, oddzielamy 1/4 ciasta na paski i z reszty rozwałkowujemy placek o wymiarach blaszki. Całość najlepiej posiekać nożem by nie podgrzewać za mocno ciasta wyrabianiem rękami i tylko przez chwilę wygnieść na końcu. Jabłka obieramy, kroimy na małe kawałki (nie muszą być równe).

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kosapopatelni.pl/szarlotka-na-kruchym-spodzie/