Serowe Ciasto z Porzeczkami i Kokosową Bezą

Paulina z Na To Mam Ochotę
Ciasta
23.07.2018 0:13
Serowe Ciasto z Porzeczkami i Kokosową Bezą

Bardzo polecam! Składniki na Serowe Ciasto Ucierane z Porzeczkami: 2 szklanki mąki pszennej 110 g masła 3 łyżki oleju 2 jajka 3/4 szklanki cukru 1 cukier waniliowy 30 g budyniu waniliowego (proszek, bez cukru) 1/2 szklanki maślanki, kefiru lub jogurtu naturalnego 1 łyżeczka soku z cytryny 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 1 szklanka czerwonych porzeczek 1 serek wiejski 2 łyżki wiórków kokosowych. Składniki na Bezę Kokosową z Porzeczkami: 1/2 szklanki białek 1/2 szklanki cukru 1 łyżeczka budyniu waniliowego w proszku, bez cukru 1/3 szklanki czerwonych porzeczek 1/3 szklanki wiórków kokosowych Nie mogąc się zdecydować zrobiłam wszystko na raz, a właściwie umieściłam to co wyjątkowe w każdym z tych ciast w jednym wypieku. Modliłam się, aby nie wyszedł zakalec, bo 1. to mieszanka wybuchowa, 2. zapomniałam dodać sera zanim przełożyłam ciasto do formy, więc wmieszałam go, gdy już było w niej... Zmniejszyć obroty miksera do minimum lub od tej pory używać tylko szpatułki - dodać przesiane suche składniki, sok z cytryny i jogurt - mieszać delikatnie tylko do połączenia. Zatem dziś przepis na delikatnie serowe, pyszne ucierane ciasto z porzeczkami i kokosową bezą. W misie miksera utrzeć miękkie masło z cukrem na białą, puszystą masę. Ale udało się, czego dowodem są zdjęcia robione z bardzo bliska ;) Żeby nikt nie miał wątpliwości ;) Z słodko-kwaśnym porzeczkowym akcentem i chrupiącą kokosową bezą smakuje przyjemnie orzeźwiająco, zwłaszcza w upalne dni.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://natomamochote.blogspot.com/2018/07/serowe-ciasto-z-porzeczkami-i-kokosowa.html
Na To Mam Ochotę

Na To Mam Ochotę

Paulina z Na To Mam Ochotę

facebook