NALEŚNIKI PO MEKSYKAŃSKU ZAPIEKANE

Beata
Obiad
12.07.2018 10:55
NALEŚNIKI PO MEKSYKAŃSKU ZAPIEKANE

Przepis na naleśniki (potrzebujemy około 10 sztuk) - tutaj Składniki na farsz: - 400 g mięsa mielonego u mnie z indyka, ale może być wieprzowe - 1 cebula - 2 ząbki czosnku - 2 łyżeczki słodkiej papryki - 2 łyżeczki suszonego oregano - 1 łyżeczka kurkumy - 1 łyżeczka kminu rzymskiego - sól - pieprz - 250 ml bulionu - 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego - 1 puszka fasolki - 1 puszka kukurydzy - natka pietruszki 1. Sos pomidorowy: - 1 puszka pomidorów krojonych - 1 ząbek czosnku - 1 łyżka oliwy - 1 łyżeczka suszonego oregano - sól - pieprz 1. Na większej patelni na oliwie zeszklić cebulę, dodać przepuszczony przez praskę czosnek, następnie mielone mięso i przyprawy. Takie na wytrawnie, bardzo aromatyczne za sprawą kminu rzymskiego, do tego mięso mielone, kukurydza, czerwona fasola i to wszystko zapieczone z sosem pomidorowym i serem. Dodatkowo: - około 300 g sera mozzarella lub grana padano Zapiekanie: 1. Piekarnik nagrzać do 180 stopni. W rondelku rozgrzać oliwę, dodać czosnek przepuszczony przez praskę, wlać pomidory, dodać oregano, doprawić solą i pieprzem. Jak już zawiniemy wszystkie naleśniki to na wierzch wykładamy sos pomidorowy i posypujemy pozostałym startym serem. Naleśniki po meksykańsku zapiekane środa, czerwca 13, 2018 13 mięso , nowe , obiad Dzień dobry :-) Na każdy naleśnik nakładamy farsz mięsny, następnie posypujemy startym serem i zawijamy rulon.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kruchebabeczki.blogspot.com/2018/06/nalesniki-po-meksykansku-zapiekane.html