Przepis na: Serowe muffiny z warzywami Łącznie: 20 min Liczba porcji: 6 Składniki: Ciasto: 2 jajka 125 g mąki 1 łyżka proszku do pieczenia szczypta soli szczypta pieprzu 100 g żółtego sera 100 ml mleka Dodatkowo: 2 łyżki kukurydzy 1 łyżka majonezu szczypta oregano 2 łyżeczki pokrojonych oliwek zielonych Fragata Stovit W większej misce mieszamy mąkę, proszek do pieczenia, starty ser, jajko, mleko, sól oraz pieprz, całość miksujemy chwilkę lub mieszamy łyżką do połączenia się składników. Do każdej foremki z dodatkami nalewamy ciasto, tak aby przykryło 3/4 wysokości foremki, następnie nakładamy po jednej łyżce masy majonezowej. Jeżeli zetrzesz ser na grubszych oczkach to wtedy się fajnie ciągnie, a dodatki jakie dodasz są od Ciebie zależne.