Łącznie: 40 min. Babeczki kakaowo-orzechowe Potrzebne składniki 2,5 szklanki mąki 5 jaj 1 szklanka cukru 2 łyżki kakao 3 łyżki mielonych orzechów włoskich 12 całych orzechów włoskich 1 cukier waniliowy 1.5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka oleju 1 szklanka wody aromat rumowy Sposób wykonania Ubijamy jajka z cukrami, dodajemy powoli mąkę z proszkiem olej, wodę i aromat, wszystko miksując na jednolitą masę. Jak wykonać przepis na - Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Babeczki kakaowo-orzechowe wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Ciasto rozdzielamy na 2 części, jedną mieszamy z kakao, a drugą z mielonymi orzechami. No i przecież jedna to nawet smaku nie poczułem, a druga to tak już lepiej ale trzeba sięgnąć po trzecią by się upewnić, że dobre. Dzielcie się Waszymi zdjęciami z tego co robicie z mojego bloga. Do foremek na muffinki, na zmianę wkładamy łyżką białe i ciemne ciasto. Niewielkie babeczki z niespodzianką w środku, miękkie i aromatyczne.