Składniki - 4 polędwice z dorsza - 4 łyżeczki posiekanego koperku - 2 posiekane ząbki czosnku - 4 cienkie plastry masła - przyprawa do ryb - pieprz - sól - 1 duży lub 2 mniejsze bataty - 1 łyżka oliwy z oliwek - 1 płaska łyżeczka suszonego rozmarynu - 1/2 łyżeczki ostrej papryki Przygotowanie Przekładamy na folię aluminiową i każdą z polędwic posypujemy czosnkiem (1/2 ząbka) oraz 1 łyżeczką koperku. Całość zawijamy tak, aby górna część folii nie dotykała ryby i ziół (dorsz będzie się ładniej prezentować po upieczeniu). Na 2 ostatnie minuty możecie włączyć funkcję termoobieg dzięki temu frytki ładnie się zrumienią. Z podanej ilości składników przygotujecie 2 duże porcje (takie jak na zdjęciu). Wrzucamy do miski i przyprawiamy oliwą, rozmarynem, ostrą papryką oraz 1/2 łyżeczki soli. Doprawiamy z obu stron solą, pieprzem oraz przyprawą do ryb.