Składniki Ciasto - 3/4 szklanki mąki tortowej - 3/4 szklanki cukru pudru - 4 jajka - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 1 kopiata łyżka kakao - 1/2 kieliszka wódki - 1 kieliszek zalewy z wiśni - 1 łyżeczka cukru - 2 łyżki ciepłej wody - 400 ml śmietany 30% - 3 łyżeczki cukru pudru - 1,5 opakowania śmietanfixu - 180 g drylowanych wiśni - 100 g gorzkiej czekolady Przygotowanie Ciasto Każdy z nich nasączamy ponczem wykonanym z wódki, zalewy, cukru i wody. Masa Schłodzoną śmietanę ubijamy ok. 15 sekund, dodajemy cukier puder wymieszany z śmietanfixem i miksujemy do momentu, aż śmietana będzie sztywna. Białka ubijamy na sztywno, ciągle miksując dodajemy po łyżce cukru pudru. Dekoracja Czekoladę siekamy ostrym nożem na 2-4 cm kawałki i posypujemy nią górną warstwę śmietany. Na koniec wrzucamy po łyżce mąki z kakaem. Na pierwszy z nich wykładamy wiśnie i 2/3 masy śmietankowej.