Składniki: (na 2 porcje, ilość można zwiększyć w zależności od potrzeb) - około 6-7 łyżek startego żółtego sera - 6 kromek chleba tostowego (bez dodatków) - 2 większe jajka - bułka tarta - sól i czarny mielony pieprz - olej do smażenia Na sos: - mały jogurt naturalny (nie powinien być rzadki) - około 3-4 łyżki majonezu - 2 ząbki czosnku - sól i pieprz do smaku - duża szczypta suszonej bazylii Przygotowanie: Przygotowujemy sos. Mieszamy jogurt naturalny z majonezem, startymi ząbkami czosnku (można je również przecisnąć przez praskę) i przyprawami (dość mocno doprawiamy). Chrupiąca serowa przekąska z sosem czosnkowym (z chleba tostowego). Maczamy w rozmąconym jajku doprawionym solą i pieprzem, a następnie w bułce tartej (najlepiej z dwa razy). Następnie smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoto. Z chleba tostowego odcinamy skórki i rozwałkowujemy kromki. Sos warto włożyć na chwilę do lodówki, aby smaki ładniej się przegryzły. Oczywiście ilość dostosujcie do własnych potrzeb (sera również można nałożyć więcej).