BÓB, BÓBER, BOBER: 5 NIECODZIENNYCH DAŃ Z BOBU

Agnieszka
Obiad
29.06.2018 14:54
BÓB, BÓBER, BOBER: 5 NIECODZIENNYCH DAŃ Z BOBU

Oryginalne przepisy na dania z bobem W tym wpisie znajdziecie nasze ulubione przepisy na dania z bobem. Zobacz przepis Sekretnym składnikiem tofu z makaronem, bobem i groszkiem jest sos zrobiony na bazie sosu sojowego, miodu i octu z dodatkiem imbiru i czosnku. Zobacz przepis To jeden z najprostszych a zarazem najlepszych przepisów na danie z bobem, jakie znamy. Wiemy, że nie każdy lubi botwinkę, co często wynika ze złych wspomnień z przeszłości, w których straszy zupa botwinkowa – kawałki czerwonych łodyg, pływające w różowym płynie, całość niespecjalnie pachnąca i lekko gorzka. Zobacz przepis Włosi uwielbiają bób, bardziej niż Polacy i mają wiele ciekawych przepisów jak go przyrządzić, ale wersja z pecorino jest najlepsza. Zobacz przepis Jeśli sądzicie, że wiecie wszystko o bobie, a nie jedliście marokańskiej zupy z bobu, to najlepsze jeszcze przed Wami! Zobacz przepis Szybki lancz z ugotowanych ziemniaków i bobu, później przesmażonych i pociętych na paski szparagi. Jeśli jeszcze nie próbowaliście, jak smakuje bób w takiej konfiguracji – nie ma na co czekać! Bób z pesto z migdałów. Zobacz przepis Danie w stylu włoskim, bo składnikiem sprowadzającym wszystkie trzy warzywa do jednego mianownika jest proste pesto. Świetnie rozumie się on z truskawkami, bo też jest delikatnie kwaskowaty. Sałatka z botwinki należy do tych dań, których raz spróbujesz i potem chcesz jeść na okrągło. Poniżej kilka pomysłów na dania z bobu. Zobacz przepis Lekko przekręcony przepis na klasyczne risotto. Oryginalna shakshuka to jajka zatopione i zapieczone w zawiesistym sosie pomidorowym z dodatkiem papryki. We Włoszech połączenie bobu z makaronem jest czymś absolutnie naturalnym. Owczy, twardy ser i wyrazistym smaku doskonale komponuje się z równie aromatycznym, charakternym bobem. Jeśli lubisz ostrzejsze smaki wyostrz sos dodatkiem np. sosu sriracha, albo dorzuć w czasie gotowania suszone ostre papryczki. Aromatyczne danie, w którym lekki orzechowy smak bobu podbijają subtelnie migdały, a jego delikatną słodycz kontruje kwaskowy suszony pomidor. Tu panuje całkowita dowolność – możesz użyć sałaty masłowej, dębowej, rzymskiej, szpinaku, rukoli – co tam masz. Świetnie nadaje się na sycące śniadanie lub lekki lancz.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://niedzielnykucharz.pl/bob-bober-bober-5-niecodziennych-dan-z-bobu/