Składniki 1 kg piersi z indyka 1 duża cebula Marynata 1/2 łyżeczki tymianku 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka pieprzu ziołowego 1 łyżeczka słodkiej papryki 1/2 łyżeczki ostrej papryki 2 łyżki octu balsamicznego 6 łyżek oleju 5 łyżek ketchupu łagodnego Wszystkie składniki marynaty wymieszać w miseczce i dokładnie natrzeć mięso ze wszystkich stron. Piec mięso pod przykryciem w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez około 1h i 20 minut Po upieczeniu mięso pokroić w plastry. Po tym czasie przełożyć mięso wraz z zalewą do naczynia żaroodpornego i na wierzchu ułożyć cebulę pokrojoną w piórka.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://smakiuczucie.blogspot.com/2018/06/indyk-pieczony-z-ketchupem.html