składniki: kruche ciasto 250 g mąki pszennej 150 g zimnego masła 1 żółtko 1 łyżka cukru pudru szczypta soli krem 2,5 szklanki mleka 2 żółtka 3/4 szklanki cukru 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 150 g miekkiego masła 300 g wiórków kokosowych oraz truskawki do dekoracji cukrowe kuleczki Na tartę wyłożyłam cały jednak było go ciut przy dużo jak na takie cienkie ciasto. Żółtka utrzeć z drugą połową cukru, nastepnie dodać 1 szklankę mleka oraz mąkę ziemniaczaną i pszenną. Krem według receptury z ciasta rafaello bardzo dobrze komponuje się z truskawkami. Polecam z 5 łyżek kremu odłożyć i zjeść z biszkoptami albo zrobić jakiś deser w pucharku przełożony owocami i ciastkiem. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 200 C i piec spód aż będzie pięknie przyrumieniony, ok 20 minut, funkcja góra-dół. *Krem zrobiłam według sprawdzonych proporcji na ciasto rafaello. Gotowe ciasto owinąć folią i odłożyć do lodówki do schłodzenia na 30 minut. Na dnie nakłuć widelcem aby ciasto nie wyrosło. Udekorować truskawkami, wedle uznania pokrojonymi na połówki, plasterki lub też całymi. Na wystudzony spód wyłożyć krem*.