Domowe Belriso

Nawoja
Desery
22.06.2018 12:43
Domowe Belriso

Pudding ryżowy ala Belriso (składniki na 3-4 porcje) - 200g białego ryżu okrągłego + szczypta soli + 1 łyżeczka cukru waniliowego - 500 ml mleka - 1 budyń wanilliowy w proszku (40g, bez cukru) - 1 łyżka cukru - 2 łyżeczki cukru waniliowego - dodatki: świeże borówki + dżem rokitnikowy Ryż gotujemy w wodzie z dodatkiem soli i cukru waniliowego wg instrukcji na opakowaniu. Latem jem go po długim chłodzeniu w lodówce, a zimą tuż po przygotowaniu, na ciepło. Do drugiego garnka wlewamy 250 ml mleka, wsypujemy oba rodzaje cukrów i doprowadzamy do wrzenia. Można jeść na ciepło lub na zimno. W pozostałych 250 ml mleka rozrabiamy proszek budyniowy.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.my-caprice.pl/2018/06/pudding-ala-belriso.html