MAKARON Z WOŁOWINĄ I ZIELONYMI SZPARAGAMI

Makarony
10.04.2018 17:59
MAKARON Z WOŁOWINĄ I ZIELONYMI SZPARAGAMI

Niestety, ale tym razem nie podam zamienników, ale zapewniam, że w ten sposób chcę zapewnić, że mięcho nie będzie jak z kamienia, a szparagi Ci nie zaszkodzą. Wersja do druku Ilość - 1 osoba Składniki: - ok. 100 g ligawy wołowej - spora garść makaronu penne (rurki, ja miałam pełnoziarniste) - 10 cienkich zielonych szparagów - 1-2 ząbki czosnku - chlust oliwy - odrobina soku z cytryny - sól - pieprz z młynka - woda do ugotowania makaronu W czasie, gdy makaron będzie się gotował wlej na rozgrzaną patelnię chlust oliwy, wrzuć na nią wołowinę, odrobinę posól i podsmażaj. Mój makaron z wołowiną i zielonymi szparagami jest prosty i stosunkowo szybki w przygotowaniu, a do tego jeszcze smaczny. Jak już zauważyłeś, moje makarony nie ociekają sosem, są podane w lekkiej wersji. Użyłam ligawy, bo to delikatne mięso, które szybko się smaży i nie będzie twarde. Gdy się w 50% zetnie dodaj szparagi i czosnek, podsmażaj jeszcze chwilę co jakiś czas mieszając.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://opycha.pl/makaron-z-wolowina-i-zielonymi-szparagami/