Składniki: 4 plastry schabu (o grubości 1 cm) 4 grube plastry żółtego sera (gouda) 2 jajka 50 ml mleka 4 łyżki mąki pszennej 8 łyżek bułki tartej olej do smażenia 2 łyżki masła sól, pieprz Sposób wykonania: Plastry schabu rozbijamy na cienkie kotlety (brzegi powinny być bardzo cienkie). Pod koniec smażenia dodajemy masło i smażymy jeszcze raz z obydwu stron przez parę minut na zmniejszonym ogniu. Pod koniec smażenia dodajemy masło i smażymy jeszcze raz z obydwu stron przez parę minut na zmniejszonym ogniu. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy kotlety z obydwu stron na złoty kolor.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://qchniapoprostu.blogspot.com/2018/05/szwajcar-kotlet-schabowy-z-zotym-serem.html