Tarta bez pieczenia z borówkami

Anna
Ciasta
18.06.2018 19:37
Tarta bez pieczenia z borówkami

- Śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem (uważać, aby nie przebić, bo się rozwarstwi), pod koniec miksując na wolnych obrotach, dodawać po łyżce serek mascarpone i wyjęte z laski wanilii ziarenka. Spód do ciasta zrobiłam z herbatników, masła i czekolady w proporcjach, jak na mój gust idealnych, gdyż schłodzona tarta nie kruszy się i dobrze się kroi. - Czekoladę połamać na mniejsze kawałki i rozpuścić razem z masłem w misce na garnku z wrzącą wodą. Tarta bez pieczenia z borówkami to najszybsze i najłatwiejsze ciasto, które warto przygotować latem na deser. - Na zastygnięty spód z czekolady wyłożyć krem i położyć na nim osuszone owoce. Nie polecam wykładania na krem mokrych lub przekrojonych owoców, gdyż krem zrobi się wodnisty i nie będzie trzymał formy. Spód do tarty: - 150 g herbatników kakaowych - 100 g masła - 100 g czekolady deserowej z 50% kakao - Herbatniki bardzo drobno pokruszyć w blenderze i połączyć z płynną masą czekoladową i mieszać do czasu, aż powstanie struktura mokrego piasku. Dodatkowo: - 250 g dojrzałej borówki amerykańskiej Do odmierzania użyłam łyżki - 15 ml. Jak przygotować tartę bez pieczenia? - Borówki umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Pyszne ciasto do przygotowania bez pieczenia na łatwy i prosty deser.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.kuchcikgotuje.pl/2018/06/tarta-bez-pieczenia-z-borowkami.html