Składniki: (na 2 porcje) 4 łyżki jogurtu naturalnego 2 szklanki truskawek* 3 łyżki oleju lnianego tłoczonego na zimno Oliwia Kaszubska mleko – do uzyskania pożądanej konsystencji koktajlu *poza sezonem można użyć innych owoców (często dodaję mieszanki owoców ) Przygotowanie: Do misy blendera z nożami przekładamy nasze truskawki, dodajemy 4 łyżki jogurtu naturalnego i 3 łyżki oleju lnianego. Przygotowałam go na bazie truskawek, ale poza sezonem możecie użyć innych owoców (często dodaję mieszanki owoców). Kwasy tłuszczowe zawarte w oleju lnianym zapobiegają wielu chorobom, takimi jak: miażdżyca, nadciśnienie tętnicze czy zawał serca. Pijąc koktajle w łatwy sposób można dostarczyć do organizmu wiele cennych substancji, a sam proces przygotowywania owocowego napoju należy do bardzo przyjemnych.