Składniki: 1 woreczek kaszy gryczanej prażonej PZZ Białystok 4 małe pieczarki 1 jajko klasy L 3 pełne łyżki bułki tartej 1/2 cebuli sól i pieprz do smaku olej do smażenia Takie kotleciki (placuszki) z kaszy gryczanej możecie przygotować np. na lżejszy, zdrowszy obiad. Wspaniale smakują podane z sosem pieczarkowym lub w towarzystwie domowego sosu czosnkowego. Z jeszcze ciepłej masy formujemy w dłoniach małe kotleciki (placuszki). Podajemy z sosem pieczarkowym lub domowym sosem czosnkowym. Kotleciki z kaszy gryczanej powinny być dobrze doprawione. Dziś polecam Wam pyszny i prosty przepis z kaszą gryczaną w roli głównej. Kotleciki (placuszki) z kaszy gryczanej. Propozycja podania: domowy sos czosnkowy lub z sosem pieczarkowym Przygotowanie: Kotleciki smażymy z obu stron na złoto