9. Ciasto przekrawamy w pół i oba blaty smarujemy najpierw dżemem/dżemami (na jeden blat inny i na drugi blat inny, możemy tez pominąć dżemy) następnie wykładamy masę serową i przykrywamy. Na tym etapie możemy już poprzestać i po wystygnięciu ciasta polać je polewą i już zajadać, ale...możemy je także szybko i smacznie nadziać ;) Masa 5. Pod koniec ubijania dodajemy cukier puder do smaku i dzielimy ją na dwa, do drugiej części dodajemy śmietan - fix i bardzo krótko miksujemy. 7. W wysokim naczyniu, ubijamy 200 ml śmietanki (100 do sera i 100 do dekoracji, razem jest szybciej i łatwiej ją ubić) Tutaj możemy też zakończyć prace nad ciastem, ale możemy jeszcze mu dodać tak zwaną wisienkę na torcie;)10. 8. Do miski przekładamy ser, dodajemy 100 ml ubitej śmietany i mieszamy całość. Masa serowa: 2. Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia lub smarujemy masłem/margaryną i obsypujemy bułką tartą. 3.