Orzechowe babeczki z rabarbarem

Zjem
Fit
13.06.2018 14:30
Orzechowe babeczki z rabarbarem

otrąb owsianych, 1/2 szkl. płatków owsianych, szklanka kefiru, 1 jajko, 1/3 szklanki oleju rzepakowego, 1/2 szklanki grubo posiekanych orzechów włoskich, 200 g rabarbaru pokrojonego na cienkie talarki, 1 czubata łyżeczka sody oczyszczonej, 1/2 szklanki cukru koksowego, łyżeczka cynamonu, kilka kropelek ekstraktu z wanilii, Przygotowanie: I zdrowe muffinki z rabarbarem są gotowe 🙂 Orzechowe babeczki z rabarbarem – zamienniki produktów, piecz z tego co masz w domu. A ekstrakt z wanilii na olejek waniliowy Mam nadzieję, że ta propozycja przypadnie Ci do gustu, bo moje kubki smakowe powaliła na kolana 🙂 To mam dla Ciebie E-book z 8-ma przepisami na tarty, biszkopty, owsianki, muffiny, a nawet kisiel. Babeczki z zewnątrz są chrupkie, a w środku wilgotne i niesamowicie słodkie – to zasługa rabarbaru. Idealnie sprawdzi się, jako słodki umilasz podczas kawy z przyjaciółką lub, jako drugie śniadanie do pracy, czy szkoły. Zamiast miksu płatków i otrąb owsianych możesz dać 1 szklankę samych płatków lub tylko otrąb. W jednym naczyniu połącz mokre składniki, tj: jajka, kefir, olej i ekstrakt z wanilii. A jeśli jeszcze zastanawiasz się co zrobić z rabarbaru poza kompotem? Orzechowe babeczki z rabarbarem, to pyszna i zdrowa przekąska, którą przygotujesz bez miksera. Gęste ciasto przełóż łyżką do sylikonowych foremek do 2/3 ich wysokości i piecz w termoobiegu przez 20-25 minut w temperaturze 180ºC – do suchego patyczka. Przepis na nie znalazłam na Blogu Justyny – Zdrowo Najedzeni.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://zjem-cie.pl/orzechowe-babeczki-z-rabarbarem/