Bananowiec z truskawkami

Aleksandra

Desery

13.06.2018 13:07

Bananowiec z truskawkami

O tym sposobie przygotowania tortownicy do ciast na zimno pisałam pod TYM PRZEPISEM Niezależnie od tego jaką posiadacie tortownicę, jej spód najlepiej wyłożyć papierem do pieczenia, a boki folią spożywczą, bez problemu wówczas uwolnicie gotowy deser z jej obręczy. Do bananowej masy dodać wystudzone i lekko gęstniejące galaretki i ponownie zmiksować ( masa może wyglądać na zwarzoną, ale nie wpływa to na efekt końcowy ani na smak, taka po prostu jej uroda :) ). Niezależnie od tego jaką posiadacie tortownicę, jej spód najlepiej wyłożyć papierem do pieczenia, a boki folią spożywczą, bez problemu wówczas uwolnicie gotowy deser z jej obręczy. Składniki: 5 bananów średniej wielkości, dojrzałych 3 galaretki truskawkowe 120 g masła, miękkiego 2 łyżki cukru pudru okrągłe biszkopty truskawki do przybrania wierzchu deseru Wykonanie: 2 galaretki rozpuścić w 1 i 1/2 szklanki gorącej wody, odstawić do wystudzenia. A deser jest bardzo prosty i szybki w wykonaniu ( najdłużej chyba stygną galaretki, ale i ten proces można przyspieszyć umieszczając naczynie z galaretką w zimnej wodzie ). Spód tortownicy * o średnicy 23 - 24 cm wyłożyć biszkoptami. Banany zmiksować blenderem ( nie trzeba bardzo dokładnie miksować, mogą pozostać niewielki kawałki bananów ). O tym sposobie przygotowania tortownicy do ciast na zimno pisałam Smacznego :) Gdy masa bananowa stężeje, na wierzchu ułożyć pokrojone w plasterki truskawki.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://opowiescizpiekarnika.blogspot.com/2016/06/bananowiec-z-truskawkami.html