Wstawić słoik do garnka napełnoinego wodą tak do 2/3 słoika,Przykryć i zagotować,zmniejszyć ogień i gotować 2 godziny,Po tym czasie zdjąć z gazu i zostawiam słoik jeszcze w tej gorącej wodzie aż wystygnie ,jak już będzie zimny to włożyć do lodówki na noc,dzięki temu stężeje i na drugi dzień się super pokroi i ta pyszna galaretka ,delikatnie wyjąć mięsko ze słoika ,zdjąć sznurek i zajadać-Smacznego!!!! u mnie sprawdził się idealnie garnek do gotowania szparagów Składniki: 1 kg mięsa wieprzowego (u mnie 500g karkówki i 500g schabu,ale może być boczek, żeberka, łopatka,) 20 g soli do peklowania 1/2 łyżeczki pieprzu 1/2 łyżeczki kminku 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę łyżka majeranku 1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego Przygotowanie: Mięso umyć i osucszyć ręcznikiem papierowym.