Makaron ze szparagami, pomidorkami i polędwicą wołową

Kasia
Obiad
10.06.2018 19:57
Makaron ze szparagami, pomidorkami i polędwicą wołową

Składniki: 100 g polędwicy wołowej 10 pomidorków pęczek szparagów (8-10 sztuk) 2 gniazdka (160 g) makaronu wstążki 50 ml śmietany kremówki 30% 50 ml wody z gotującego się makaronu 1 łyżka oleju sól i pieprz do smaku świeży szczypiorek do posypania Przygotowanie: makaron ugotować al dente w osolonej wodzie (gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu). Polędwicę kroimy w kosteczkę 1 cm x 1 cm i na rozgrzanej patelni z olejem obsmażamy z jednej strony, smażąc ok 1 min. Polędwicę odkładamy na papierowy ręcznik, a na patelnię wrzucamy makaron ze szparagami, śmietaną, wodą i pomidorkami koktajlowymi przeciętymi na pół, wszystko doprawiamy. Co prawda sezon na szparagi zaczął się dawno ale nie miałam czasu się do tego zabrać. Porcja dla 2 osób Przy takiej pogodzie, jest to idealne rozwiązanie na kolację, czas przygotowania to dosłownie czas ugotowania się makronu. Szparagi gotujemy w osobnym garnku przez 3-4 minuty lub przed końcem gotowania się makaronu możemy je dorzucić do wspólnego garnka. Mam nadzieje, że uda mi się trochę o tym w końcu napisać :)

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://niezlymlynek.blogspot.com/2018/06/makaron-ze-szparagami-pomidorkami-i.html