w w marynacie z whiskey 2 steki wołowe z antrykotu po około 300 g 2 ząbki czosnku 2 płaskie łyżki brązowego cukru (trzcinowy albo Muscovado) 1 łyżeczka sosu sojowego 2 łyżeczki musztardy Dijon 50 ml whiskey 1 łyżeczka oleju rzepakowego do smażenia Steka wyjąć z lodówki by dostał temperaturę pokojową. Tym razem zamiast tylko dodania soli i pieprzu zamarynowałam steki w marynacie z whisky (pomysł od Karo in the kitchen). Steki wyjąć z marynaty, lekko osuszyć. Wymieszać z cukrem, musztardą, sosem sojowym, whisky. W takcie mięso odwracać, żeby równomiernie się zamarynowało. A dobrze przygotowane mięso jest soczyste, kruche i pyszne.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://www.mojkulinarnypamietnik.pl/2018/06/steki-w-w-marynacie-z-whiskey.html