Za zupę dyniową na mleku już trochę mniej, do tej pory nie mogę na nią patrzeć 😉 Wehikuł czasu w dziecięce lata Każdy z nas ma takie danie, które przenosi go niczym wehikuł czasu w dziecięce lata. W sezonie nie może ich zabraknąć, więc kombinujemy: ciasta, naleśniki, kompot, z bitą śmietaną ale koniec końców i tak robię makaron z truskawkami i twarogiem. Składniki: 250 g makaronu świderki 350 g truskawek 80 g cukru 2-3 łyżki śmietany 18% 250 g twarogu 1 łyżeczka esencji waniliowej sól, cukier Choć to danie to czysta prostota, to i tak postanowiliśmy z Bogusią przygotować ją w formie krok po kroku. Dla mnie taką potrawą jest makaron z truskawkami i twarogiem. Jak jest gorąco to obowiązkowo musi być makaron z truskawkami i twarogiem. Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu, u mnie 11-12 minut. Resztę zmiksuj z 50 g cukru, na gładką masę. Makaron z truskawkami i twarogiem. Makaron z truskawkami i twarogiem Połączenie idealne Co sprawia, że to danie wzbudza w tak wielu tak wielki sentyment. Odcedzony, jeszcze ciepły makaron wymieszaj z przygotowanym twarogiem. Kremowy twaróg (tutaj polecam ten idealny) z aromatem wanilii oraz lekko kwaskowe truskawki.