- 4 kromki chleba tostowego pszennego - 2 plasterki żółtego sera - 2 plasterki ulubionej wędliny (np. szynki) - 2 jajka klasy M - 2 łyżki prażonych ziaren – u mnie “Ziołowo mi! Ziarenkowo - szczypta cytrynowego pieprzu - szczypta słodkiej papryki Powinny dobrze “namoknąć. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i smażymy nasze tosty z obu stron na złoty kolor (na małym płomieniu). Do głębokiego talerza wbijamy 2 całe jajka, dodajemy przyprawy i 2 łyżki prażonych ziarenek “Ziołowo mi!. Może dla odmiany czasem przygotujecie sobie i domownikom taką wersję tostów? Tosty z patelni w ziołach i ziarenkach. Z 4 kromek chleba tostowego składamy dwie kanapki z serem i ulubioną wędliną. Zapraszam Was na tosty z patelni w ziołach i ziarenkach.