Składniki: - główka młodej kapusty (jeśli jest mała to dwie) - pęczek koperku - 3 łyżki śmietany (30%) - 3 łyżki masła - 2 łyżki mąki - łyżka octu winnego - sól, pieprz Przygotowanie Kapustę szatkujemy i przekładamy do garnka. Młoda kapusta na gęsto z koperkiem i zasmażką to proste, niewyszukane danie, które przygotowuję co roku w sezonie letnim. Kapusta jest delikatna w smaku, idealnie nadaje się jako dodatek do młodych ziemniaków i jajka sadzonego. Masło rozpuszczamy w rondelku, dodajemy mąkę i mieszamy dokładnie, aż mąka lekko zbrązowieje. Całość dusimy jeszcze kilka minut, aż kapusta zgęstnieje.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://e-przepisykulinarne.pl/2018/05/mloda-kapusta-na-gesto/