Brownie z kremem jogurtowym i truskawkami

Ciasta
25.05.2018 16:08
Brownie z kremem jogurtowym i truskawkami

Z premedytacją wybrałam do masy galaretkę z niebieskich owoców – nadaje taki lekki odcień, przełamuje biel, efekt jest piękny (nie wiem, czy widać to tak dobrze na zdjęciach, ale uwierz – to niebiański odcień, podobnie jak smak 😀 Brownie w tym wydaniu może z powodzeniem występować w roli okolicznościowego tortu, np. na imieniny. 🙂 bardzo lubię zdjęcia, które do mnie nadsyłacie – one świadczą o tym, że moja praca komuś się przydaje 😉 Brownie z kremem jogurtowym z ricottą i truskawkami Składniki: Brownie z czekoladą: 1 szkl. Brownie z kremem jogurtowym z ricottą i truskawkami “Od lat nie cichnie dyskusja na temat cukru – czy go używać, czy też całkowicie wyeliminować z diety. Zapraszam po przepis na obłędne w smaku, bardzo efektowne brownie z kremem jogurtowym z ricottą i truskawkami, które w przygotowaniu jest bardzo proste. Na wierzch niecałkowicie stężonego ciasta układamy truskawki pokrojone w plasterki, lekko je na siebie zakładając lub całe owoce – wedle uznania (ja pomieszałam i ułożyłam kilka całych, a dookoła nich plasterki, lekko je wciskając w masę). Tu można również ułożyć pomiędzy truskawkami, tak jak u mnie, kilka listków świeżej mięty – idealnie się komponują z całością, szczególnie z truskawkami. Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej, masło również (ja roztapiałam osobno, ale można też w jednej misce), gorące wlewamy do masy, jednocześnie cały czas miksując – robimy to szybko i krótko, by jak najmniej napowietrzyć całość. Galaretkę należy zalewać tak, aby każdy owoc i każdy listek w całości został nią polany – dzięki temu zachowa kolor i świeżość, a przy tym będzie się pięknie błyszczeć! Gotowe ciasto wstawiamy do lodówki na kilka godzin, żeby idealnie stężało. Brownie z kremem jogurtowym z ricottą i truskawkami – już samo słowo brownie brzmi pysznie! Często jest tak, że jeszcze nie skończę przyrządzać, a już małe stópki tupią obok i nijak nie dadzą rozłożyć się z całym majdanem do zrobienie choć jednej fajnej fotki. I ja tak po części z tej okazji go przygotowałam, bo moje wypadają 16 czerwca (w tym roku sama o nich zapomniałam, ale kilka osób pamiętało;)). Nie wszystko, co przygotowuję ląduje na blogu – głównym tego powodem jest czas, a właściwie jego brak – na zrobienie zdjęć do przepisu. Gdy do tego dołożyłam masę jogurtową z delikatną ricottą i truskawki, powstało prawdziwe niebo w gębie, od którego ciężko mi się było oderwać! Dlatego w ramach kampanii Uczymy jak słodzić pragniemy edukować społeczeństwo w zakresie roli cukru w diecie człowieka. Brownie z kremem jogurtowym z ricottą i truskawkami [mailerlite_form form_id=2] Truskawkowy sezon trwa bardzo krótko, dlatego co rok staramy się wykorzystać go jak najlepiej, czego efektem jest nie tylko wyjadanie samych owoców, ale codzienne koktajle, desery, pyszne wypieki oraz przetwory Zawsze łatwiej mi z ciastami, niż z obiadem, bo porcji więcej, nie stygnie, itd.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kolorowyprzepisownik.pl/2017/06/brownie-z-kremem-jogurtowym-z-ricotta-i/