Buddha bowl ze szpinakiem, serem feta i pomarańczą

Picante-
Obiad
25.05.2018 9:59
Buddha bowl ze szpinakiem, serem feta i pomarańczą

⦁ sok z połówki cytryny ⦁ 1 łyżka musztardy ⦁ 1/2 łyżeczki miodu ⦁ 1/2 papryczki chillii ⦁ sól, pieprz ⦁ natka pietruszki Wykonanie: ⦁ 1/2 szklanki pestek granatu ⦁ około 80 g sera typu feta ⦁ około 200 g świeżych liści szpinaku To tyle tytułem wstępu, a poniżej przepis na buddha bowl: Składniki: ⦁ 100 g kaszy bulgur ⦁ 1 pomarańcza ⦁ 3/4 szklanki ugotowanej ciecierzycy ⦁ sok z 1/2 cytryny ⦁ 2 ząbki czosnku ⦁ 1 łyżka masła - Naciśnij tłok i podawaj French Press to bardzo przydatne urządzenie z racji na łatwość i szybkość parzenia w nim kawy, jeśli się zastanawiacie nad przyrządem do parzenia kawy to koniecznie rozejrzyjcie się za French Preesem właśnie :-) Dziś mamy też dla Was instrukcję, jak przygotować/zaparzyć kawę w French Pressie: - Wsyp grubo zmieloną kawę w proporcji 10g (2 łyżki) na każde 180ml wody. Dziś znów kilka słów o kawie, tym razem w nieco nietypowym połączeniu - bo nie z deserem, a z propozycją lunchową. Intensywnie wyczuwalne są w niej cytrusowe nuty smakowe, co zainspirowało nas do przygotowania buddha bowl z pomarańczą.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://picante-jalapeno.blogspot.com/2018/05/buddha-bowl-do-kawy-starbucks-ethiopia.html