⦁ 200 ml mleka ryżowego ⦁ 2 łyżeczki kawy Inka (klasycznej lub z błonnikiem) ⦁ 30 ml ciepłej wody ⦁ kostki lodu ⦁ mięta do dekoracji Wykonanie: 5/24/2018 Wegański koktajl truskawkowo-rabarbarowy z kawą Inka Maj to miesiąc, w którym pogoda i dobre humory dopisują chyba nam wszystkim, a spotkania towarzyskie w zdecydowanej większości przenoszą się na świeże powietrze. Dziś mamy dla Was pomysł na taki właśnie napój: wegański koktajl z rabarbarem i truskawkami, z pyszną kawową nutą, jakiej nadaje mu dodatek kawy Inka (link). Koniecznie wypróbujcie! Wegański koktajl truskawkowo-rabarbarowy z kawą Inka Składniki: ⦁ 300 g truskawek gałązki rabarbaru ⦁ 2 łyżki miodu (jeśli koktajl ma być wegański użyjcie ksylitolu lub stewii) Przekładamy go na patelnię lub do garnuszka, dodajemy miód i podsmażamy cały czas mieszając, przez około 8 minut, aż się rozpadanie.