MAKARON Z BOBEM I KREMOWYM SOSEM Z NERKOWCÓW

Obiad
23.05.2018 7:44
MAKARON Z BOBEM I KREMOWYM SOSEM Z NERKOWCÓW

A u nas ciąg dalszy wakacji, Emilka u jednej albo u drugiej babci ( w związku z tym nie miała okazji spróbować tego makaronu ale pewnie skończyło by się na tym, że wyjadałaby sam makaron z sosem), ja byłam tydzień we Wrocławiu na festiwalu filmowym, a aktualnie jesteśmy na Mazurach. Makaron z bobem i kremowym sosem z nerkowców Drukuj Prep time 20 min Cook time 30 min Total time 50 min Makaron z bobem i suszonymi pomidorami z wegańskim kremowym sosem z nerkowców i pasty misto. Pół szklanki nerkowców Skórka z połowy cytryny 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżka pasty miso 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka musztardy ½ szklanki wody sól i pieprz do smaku PASTA: 1 i ½ szklanki bobu 8 suszonych pomidorów 400 g makaronu duża garść bazylii posiekanej Instructions Nerkowce należy namoczyć na noc w wodzie. I chociaż bób gra tu główną rolę to jednak prawdziwą gwiazdą tego dania jest kremowy, wegański sos na bazie nerkowców, wyrazisty dzięki dużej ilości soku z cytryny, musztardy i pasty miso. Sezon na bób się powoli kończy ale mam nadzieję, że uda Wam się jeszcze przygotować ten makaron z bobem i suszonymi pomidorami. Myślę, że jest uniwersalny i już go sobie wyobrażam np w sałatce na bazie soczewicy czy też jako dodatek do pieczonych warzyw. Makaron ugotować al dente, odlać wodę i przełożyć z powrotem do garnka, dodać sos, bób i pomidory, całość lekko podgrzać, mieszając.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://cookingforemily.pl/2016/08/makaron-bobem-kremowym-sosem-nerkowcow/