Szczegóły na stronie www.konkurstunczyk.eu #MasterTuńczyk Składniki: (na 5 sztuk) 1/2 puszki tuńczyka w kawałkach w oleju słonecznikowym Princes (185 g) 3 łyżki mąki kukurydzianej około 1/4 czerwonej papryki 1/2 łyżeczki słodkiej czerwonej papryki 1 małe jajko sól i pieprz do smaku odrobina oleju do smażenia Przygotowanie: Do miseczki przekładamy pół puszki tuńczyka (bez oleju), wbijamy 1 całe jajko, dodajemy przyprawy i pokrojoną w kostkę czerwoną paprykę. Dziś zapraszam Was na pyszne i proste w przygotowaniu kotleciki z tuńczyka. Kotleciki są lekkie, bezglutenowe (przygotowane na bazie mąki kukurydzianej). Dietetyczne kotleciki tuńczykowe z papryką (na mące kukurydzianej). Z masy formujemy (ja robię to w dłoniach) małe kotleciki. Smażymy je z obu stron na niewielkiej ilości tłuszczu. Korzystając z okazji zapraszam zachęcam do udziału w konkursie Rodzinne gotowanie?