Sernik na zimno z galaretkami wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Sernik na zimno z galaretkami Potrzebne składniki 4 serki homogenizowane waniliowe po 200 g 2 galaretki cytrynowe 4 galaretki (2 x czerwona, 1 x zielona, 1 x pomarańczowa) 200 g truskawek lub innych owoców sezonowych Bardzo efektowny sposób na sernik na zimno z galaretkami w formie babki. Czekamy aż stężeją i kroimy je w kostkę. 2 żółte galaretki rozpuszczamy w 2 szklankach wrzącej wody i lekko studzimy, dodajemy serki i miksujemy. Sposób wykonania Przygotowujemy wg. przepisu na opakowaniu (jednak radzę dodając 1/3 wody mniej niż w przepisie), po jednej galaretce zielonej czerwonej i pomarańczowej. Wlewamy masę z serkami do formy na babkę można użyć silikonowej lub wyłożyć inną folią spożywczą będzie łatwiej wyjąć.