na 34 cm. Składniki na biszkopt: 6 jajek 1 szklanka cukru 1 łyżka cukru waniliowego ( miałam swojski) 5 łyżek maki tortowej 4 łyżki maki ziemniczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki kakao Dodatkowo: 1 puszka masy krówkowej 1 niepełna szklanka słonecznika Wykonanie: Biszkopt: Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Ciasto wstawić na kilka godzin do lodówki, najlepiej na całą noc. Od tej pory, to będzie mój ulubiony przepis na ciasto biszkoptowe. Bardzo dziękuję, bo ciasto jest pyszne :) Nie odwzorowałam idealnie przepisu, wprowadziłam drobne zmiany w kremie śmietanowym. Powiem szczerze, że biszkopt też chciałam zrobić po swojemu, ale zaryzykowałam i zrobiłam tak jak w przepisie. Na wierzch biszkoptu rozsmarować masę krówkową. Zmiksować na najniższych obrotach miksera do połączenia składników. Wystudzony biszkopt przekroić wzdłuż na pół. Przepis na to ciasto przysłała mi pani Dorota.