Na dole wpisu znajdziesz inne propozycje przepisów na szparagi – m.in. szparagi z jajkami, sałatki ze szparagami czy makaron ze szparagami – warto i te przepisy wypróbować :) 3.5.3228 English version Green Asparagus & Millet Salad 2 serves 100 g cooked millet (weight before cooking) a few stems of green asparagus 10 small mushrooms half a cup of frozen peas 6 dried tomatoes oil from dried tomatoes salt, pepper to taste clove of garlic coconut oil or olive oil for frying Wash the asparagus, remove the woody ends and cut into 3-4 cm pieces. 2 porcje Składniki 100 g ugotowanej kaszy jaglanej (waga przed ugotowaniem) kilka łodyżek zielonych szparagów 10 małych pieczarek pół szklanki mrożonego groszku 6 suszonych pomidorów olej z suszonych pomidorów sól, pieprz do smaku ząbek czosnku olej kokosowy lub oliwa do smażenia Przygotowanie Szparagi umyj, usuń zdrewniałe końce i pokrój na 3-4 centymetrowe kawałki. Owa sałatka ze szparagami i kaszą jaglaną świetnie smakuje na ciepło i na zimno – dlatego możesz zapakować ją do lunchboxa i zabrać na lunch do pracy. Jedna sałatka ze szparagami i kaszą jaglaną już była na blogu, ale przecież można poeksperymentować w kuchni ze składnikami i wyczarować nowe danie – wystarczy wziąć inne składniki. Bo jakby mogło być inaczej ;) Ostatnio zalewam Was przepisami na szparagi, ale skoro mamy sezon na szparagi i jest on stosunkowo krótki to warto z niego skorzystać. Drukuj Sałatka ze szparagami i kaszą jaglaną - sezon na szparagi! Można je zrobić także z zielonymi szparagami, choć jak dla mnie białe pasują najlepiej. Orzeźwiające danie na obiad lub kolację. Szparagi ugotuj na parze - możesz w wysokim garnku zagotować trochę wody, szparagi postawić pionowo, przykryć i gotować kilka minut. Po przepisie na risotto ze szparagów pora na kaszę! Sałatka idealna na kolację lub nawet na śniadanie. Fry the mushrooms in oil or olive oil and add garlic. Mix together cooked millet, boiled asparagus, peas, mushrooms and dried tomatoes. Dziś sałatka ze szparagami i kaszą jaglaną – sycąca, kolorowa i oczywiście smaczna! Ciekawym dodatkiem są orzechy laskowe, które dodają nowego aromatu i dodatkowo przyjemnie chrupią podczas jedzenia :) Pyszne danie na śniadanie ;) Grzech nie zrobić i nie zjeść ;) Proste i szybkie danie na śniadanie lub kolację.