SKŁADNIKI - 500 g ciasta filo (ok. 12-14 arkuszy) - 400 g sera śródziemnomorskiego Apetina classic - 200 g młodych liści szpinaku baby - 100 g czarnych oliwek - 100 g zielonych oliwek - 4 ząbki czosnku - 4 łyżki jogurtu greckiego - 2 jajka - 2 gałązki rozmarynu - garść listków bazylii - świeżo mielony czerwony pieprz - 100 g masła - 1 łyżka oliwy z oliwek - pomidorki koktajlowe do dekoracji PRZYGOTOWANIE - Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek i przysmaż drobno posiekane ząbki czosnku. Dla zwycięzców czekają niesamowite nagrody: voucher LOT, którym można polecieć na śniadanie do Paryża, wpaść na pizzę do Rzymu, czy kolację w Madrycie, prywatny Kenwood Cooking Chef i roboty Kenwood, które sprawią, że gotowanie stanie się jeszcze przyjemniejsze! To zupełnie tak, jak my! Wyczaruj dla nas POTRAVEL – potrawę, która zabierze nas w Twój ulubiony kulinarny zakątek świata z wykorzystaniem serów Apetina. Wystarczy, że kupisz swój ulubiony śródziemnomorski ser Apetina, stworzysz z niego niecodzienne danie i opublikujesz przepis na http://apetyczneinspiracje.pl/konkurs/. - Okrągłą blaszkę pokryj papierem do pieczenia i układaj nań kolejne rulony ciasta, zawijając je od środka na zewnątrz i formując kształt ślimaka. - Pierwszy arkusz ciasta filo rozłóż i posmaruj roztopionym masłem za pomocą pędzelka. To, co lecisz z nami w kulinarną podróż? - W miseczce pokrusz 2 kostki sera śródziemnomorskiego Apetina classic. Jeśli wędrówki po kuchni kręcą Cię równie mocno, co dalekie wycieczki, to mam dla Ciebie dobrą wiadomość! Wrzuć usmażony szpinak, posiekane świeże zioła oraz połowę oliwek. Pozostałą część natłuść masłem i całość zwiń w ciasny rulon.