Truskawkowe tiramisu

Nawoja
Desery
08.05.2018 13:55
Truskawkowe tiramisu

Szykujemy słoiczki, w których warstwowo układamy: 2 łyżki likieru --> biszkopty namoczone w kawie --> oprószamy kakao --> krem śmietankowy --> 3 łyżki puree truskawkowego --> biszkopty namoczone w kawie --> oprószamy kakao --> krem śmietankowy --> oprószamy kakao Desery chłodzimy min. 2h przed podaniem. Koniecznie spróbujcie! Truskawkowe tiramisu (składniki na ok. 8 słoiczków) - 250 g mocno schłodzonego serka mascarpone - 300 ml mocno schłodzonej śmietanki 30%/36% - 4 łyżki cukru pudru - mini biszkopty - ok. 120 ml mocnej kawy (zaparzonej i wystudzonej) - ok. 100 ml likieru tiramisu/kawowego/jajecznego - gorzkie kakao - 10 truskawek zblendowanych na puree Serek, śmietankę i cukier umieszczamy w misce.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.my-caprice.pl/2018/05/truskawkowe-tiramisu.html