Ciasto drożdżowe z kruszonką wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Potrzebne składniki Ciasto: 500 mąki 4 żółtka 50 g drożdży świeżych 250 ml mleka 120 g cukru 120 g masła pół łyżeczki soli garść rodzynek ekstrakt waniliowy Kruszonka: 70 g mąki 50 g masła 50 g cukru Sposób wykonania Przygotowujemy rozczyn z mleka, łyżeczki cukru, 2 łyżeczek mąki i drożdży i odstawiamy w ciepłe miejsce na 20 min. Mąkę na kruszonkę mieszamy z cukrem i dokładamy miękkie masło - ugniatamy palcami i kruszymy na drobne kawałki. Jak wykonać przepis na - Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: No powiedzcie, czy jest jakieś inne bardziej klasyczne ciasto niż tradycyjne ciasto drożdżowe z kruszonką? Oczywiście na masełku, zajadane z mlekiem i posmarowane dżemem lub miodem... mmmmm pyyyycha! Pachnące wanilią, pełne rodzynek i z grubą warstwą kruszonki na wierzchu. Żółtka miksujemy z cukrem na puszystą masę.