MAJÓWKA: SCHAB W GLAZURZE Z WINA I CYNAMONU

Agnieszka
Obiad
03.05.2018 7:05
MAJÓWKA: SCHAB W GLAZURZE Z WINA I CYNAMONU

Liczba porcji: Z podanej ilości składników powstanie glazura na 4 kawałki mięsa Składnik: 1/2 szklanki białego, wytrawnego wina 2 łyżki miodu 2 łyżki sosu sojowego 2 łyżki sosu ostrygowego (można pominąć) 1 łyżeczka słodkiej papryki 1/2 łyżeczki cynamonu 1/2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 1/4 łyżeczki pieprzu kajeńskiego (pomiń jeśli nie lubisz ostrych dań) Przygotowanie: Wlej do rondla wino, sos sojowy, sos ostrygowy, dodaj miód, cynamon, słodką paprykę i pieprz kajeński oraz 2 łyżki wody. Mięso a la grill z piekarnika Schab w glazurze z wina można z powodzeniem upiec w piekarniku. Zaprawa na grilla z espresso i papryki Marynata na grilla z sokiem jabłkowym Tymiankowo cytrynowa glazura do skrzydełek Jeśli masz dość sklepowych mieszanek przypraw do grilla, które z kazdym mięsem smakują tak samo i chcesz spróbować czegoś nowego – zrób bardzo prostą i wdzięczną miksturę do marynowania mięsa na grilla. Schab w glazurze z wina i cynamonu – dzięki niesamowicie aromatycznej marynacie i glazurze w jednym, ma niecodzienny smak i korzenny aromat. Mięso przed grillowaniem trzeba dokładne obtoczyć w gazuro- marynacie i odstawić do lodówki na godzinę, a najlepiej na całą noc. Wyłóż mięso na rozgrzany ruszt, wstaw blisko grilla i piecz po 8-10 minut z każdej strony. Obtocz mięso w marynacie (najlepiej nadaje się do tego foliowy worek do mrożenia) i marynuj co najmniej 2 godziny lub całą noc. Co najmniej na pół godziny przed grillowaniem wyciągnij mięso lodówki, żeby się ogrzało. Kiedy będziesz przewracać mięso na drugą stronę, posmaruj je glazurą z obydwu stron. Grilluj na dobrze rozgrzanym ruszcie przez 10 minut z każdej strony. Schab w glazurze z wina inny niż wszystkie

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://niedzielnykucharz.pl/majowka-schab-w-glazurze-z-wina-cynamonu/