Pół garści drobno posiekanego świeżego tymianku lub łyżka suszonego Łyżeczka curry Łyżeczka kurkumy kurkumy Łyżeczka miodu i cytryny (dodajemy je do marynaty pod koniec pieczenia, po dwóch smarowaniach skrzydełek) Przygotowanie: Do rondelka wlej olej (jedną czwartą szklanki) i podgrzej na średnim ogniu, dodaj masło (3 łyżki), a gdy się rozpuści, wsyp kurkumę, curry (po łyżeczce) i dorzuć tymianek (pół łyżeczki). Kiedy mikstura się zagotuje, ściągnij rondelek z ognia i pędzelkiem posmaruj nią skrzydełka z obydwu stron (przed wstawieniem na ruszt). Zaprawa na grilla z espresso i papryki Marynata na grilla z sokiem jabłkowym Pyszne skrzydełka z grilla w bardzo prostej glazurze na bazie oleju i masła, która wspaniałe nawilża mięso, chroniąc przed wysuszeniem. Przepis na te skrzydełka z grilla podpatrzyliśmy u Marthy Steward, ale trochę go zmodyfikowaliśmy, dodając od siebie miód i cytrynę. Na koniec dodaj do marynaty miód i cytrynę, wymieszaj i jeszcze raz posmaruj skrzydełka z obydwu stron. Mięso a la grill z piekarnika Ta glazura do skrzydełek doskonale nadaje się także do mięsa pieczonego w piekarniku. To danie równie dobrze jak z grilla wychodzi z piekarnika. Słodko ostra posypka na grilla Glazura z wina i cynamonu