Jump Link to Here Aromatic chicken with two amazing flavors of lemon and rosemary – ideal for a family Sunday dinner…. It is better if you decide to bake the whole chicken because leftovers after the dinner can be added to the salad; in such a quick and easy way you will ensure a healthy protein option for your lunch the next day. Lemon-Rosemary Chicken Whole chicken Lemon (about 2 lemons) About 3 rosemary springs olive oil Salt and pepper 1. Wash the chicken under a cold water; then rub with olive oil, spice with salt, and pepper. 2. Add the juice of one lemon and cut the other lemon into the slices. 3. Place the sprigs of rosemary and lemon slices on the bottom and top of the chicken. Zdecyduj się na upieczenie całego kurczaka, gdyż mięso które Ci pozostanie po obiedzie możesz dodać do sałatki – w tak szybki i prosty sposób zapewnisz sobie smaczniejszy i zdrowszy lunch na następny dzień 🙂 Leave the chicken in a baking pan in the fridge – preferable for a few hours before baking. 4. Cover the chicken tightly and bake it in a preheated oven 220 C (428F) for about 50-60 minutes or until meat will be fully baked. Kurczaka pozostawiamy w naczyniu do pieczenia w lodówce na noc lub na kilka godzin przed upieczeniem. Na około 10 minut przed końcem pieczenia odkrywamy kurczaka aby się lekko zarumienił.