król karczek w całej swojej krasie:) Karczek - król naszego grilla - 1,5 kg karczku - główka czosnku - 1/3 szklanki oleju - łyżeczka świeżo zmielonego pieprzu - łyżeczka soli - łyżka sosu sojowego - łyżka ostrego keczupu - łyżka musztardy francuskiej - łyżeczka sosu tabasco - piwo do podlewania Mięso umyłam, osuszyłam, zostawiając je w całości. Śląska szałot - 500g ziemniaków - 200g ogórków kiszonych - 100g cebuli - 100g boczku wędzonego - sól - pieprz - ocet - do smaku - olej - do smaku - kminek - natka pietruszki zielonej Ziemniaki gotujemy w łupinach. Grilllowany był w środku przez ok 60 minut, co jakiś czas je przewracając i polewając piwem. Potem został na 5 minut żeby odpoczęło, po przekrojeniu był soczysty z mnóstwem wylewającego się soku. Mieszamy i dodajemy przesmażony boczek z cebulą, doprawiamy do smaku olejem, octem, pieprzem i siekaną zieloną pietruszką. Boczek i cebulę kroimy w drobną kostkę i przesmażamy.