- Chleb smarujemy lekko masłem ( tylko z wierzchnich stron) ; - Na kromkę chleba ( ze stroną bez masła) nakładamy pastę z awokado, kawałek sera i opcjonalnie listki szpinaku; zakrywamy drugą kromką chleba; - Na patelnie dodajemy masło i nagrzewamy; gdy patelnia się nagrzeje kładziemy kanapkę i podpiekamy z każdej strony, aż chleb się zarumieni a ser roztopi Sok z 1 limonki ½ papryczki jalapeno + dowolny ser żółty + chleb pełnoziarnisty + 2 łyżki masła do smażenia + szpinak opcjonalnie - W food procesorze mieszamy wszystkie składniki na pastę – pulsujemy do uzyskania aksamitnej pasty. Aromatyczna kanapka o fajnej chrupiącej teksturze – idealna na lunch, a nawet i obiad gdzie razem z sałatką utworzy zdrowe danie główne. Orzeźwiająca pasta doskonale podkreśla smak żółtego sera; ser możecie użyć dowolny taki jaki macie w lodówce, a chleb najlepiej pełnoziarnisty.