składniki: 4 pojedyńcze piersi z kurczaka ( ok 1 kg ) 1 cebula 300 g pora, biała i jasnozielona część sól ziołowa tymianek pieprz 1/2 szklanki białego wytrawnego wina ok 200 g mozzarelli olej do smażenia masło do posmarowania naczynia Na każdy rozbity płat mięsa nałożyć farsz z pora i zwinąć w roladkę. W międzyczasie pokroić mozzarellę w plastry, jeden plaster na jedną roladkę. Po 15 minutach pieczenia na na każdej roladce ułożyć plaster mozzarelli. Roladki upiekłam w piekarniku pod pierzynką z mozzarelli. Jako dodatki do roladek podałam puree z selera i surówkę z marchewki i rzepy. Pora pokroić w plasterki lub pół plasterki. Następnie wstawić do piekarnika nagrzanego na 180C i piec ok 15 minut, funkcja termoobieg. Przygotować farsz z pora. Gotować na średnim ogniu aż całe wino odparuje a por zmięknie.