Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Paella z kurczakiem wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Potrzebne składniki - 2 piersi kurczaka - 1,5 szklanki ryżu Arborio - 700 ml bulionu drobiowego - 1/3 szklanki białego wina - kolorowa papryka (po pół każdego koloru) - 1 cebula - 2 ząbki czosnku - kilka czarnych oliwek - mała papryczka chilli - 200 g pokrojonych pomidorów bez skóry - 1/2 łyżeczki papryki słodkiej - 1/3 łyżeczki kurkumy - oliwa do smażenia - sól (pieprz do smaku) co wam w lodówce zbywa w zasadzie może się w środku pojawić i będzie w miarę ok o ile nie przesadzicie. Oczywiście przepisy są opisane tak by przygotować je bez korzystania z tego sprzętu, jednak ja nie lubię się męczyć, a on ułatwia mi pracę w kuchni. Jeśli chcesz poznać to urządzenie zapraszam na stronę, na której znajdziesz więcej informacji na ten temat: - Na tą samą patelnię wrzucamy paprykę, smażymy przez 3 minuty, potem dorzucamy resztę warzyw, chwile obsmażamy i wlewamy wino - gotujemy aż wino prawie odparuje. Jest sporo odmian tego dania ale ogólnie to ryż z warzywami z dodatkiem mięsa lub owoców morza. - Na dużej, głębokiej patelni podsmażamy kurczaka na złoty kolor. Paella z kurczakiem to bardzo sycące danie rodem z Hiszpanii. Jak wykonać przepis na - Paella z kurczakiem