Pamiętajcie zatem - nie wyrzucajcie liści rzodkiewki, wrzućcie je do sałatki lub zróbcie pesto! SKŁADNIKI (dla 4 osób) 400 g pełnoziarnistego makaronu spaghetti pęczek liści rzodkiewki garść rukoli 10 szt. rzodkiewek 5 łyżek nasion słonecznika kilka łyżek oliwy (ok. 4) 1 łyżka soku z cytryny 50 g startego parmezanu bazylia do dekoracji PRZYGOTOWANIE Smacznego :) - białko - 22 g - tłuszcze - 22 g - węglowodany - 75 g - błonnik - 13 g Zapraszam do polubienia mojej strony na Facebooku oraz śledzenia na Instagramie wtorek, 24 kwietnia 2018 Spaghetti z pesto z liści rzodkiewki i rukoli Dzisiaj mam dla Was pyszny pomysł na pesto z liści rzodkiewki i rukoli. Rzodkiewkę kroimy w plasterki - obsmażamy na niewielkiej ilości oliwy na dużej patelni, dodajemy pesto oraz odcedzony makaron. Liście rzodkiewki miksujemy z rukolą, parmezanem i podprażonym na suchej patelni słonecznikiem. Wiecie, że liście rzodkiewki, które zazwyczaj trafiają do kosza - mają więcej witamin i minerałów niż same rzodkiewki?