Czekoladowa miska smoothie bowl

Kasia
Śniadania
20.04.2018 14:27
Czekoladowa miska smoothie bowl

W lecie można dać mrożone banany i zrobić lodową miseczkę <3 Czekoladowa miska smoothie bowl 2 duże duże lub 4 małe porcje Składniki: 200 ml mleka migdałowego 4 duże banany garść orzechów laskowych łyżka kakao, lub karobu łyżka nasion chia łyżeczka kawy Inka z błonnikiem miód do dosłodzenia w razie potrzeby Do przybrania: banany, truskawki, płatki jaglane, czekolada z dużą zawartością kakao, chia, orzechy laskowe Wykonanie: W misie blendera kielichowego umieścić: obrane banany, mleko migdałowe, orzechy laskowe*, kawę Inkę, nasiona chia, kakao i zmiksować na jednolitą masę. W środku jest mleko migdałowe zblendowane z garścią samych dobroci oraz z bananami, w takiej proporcji, aby wszystko było gęste. Raz, że mieszkając na wsi, trzeba zrobić wiele rzeczy w ogrodzie (zwłaszcza kiedy posiadamy także ogród warzywny), a dwa – dzieci szaleją, cieszą się z pogody. Taką czekoladową miseczką jestem w stanie zwabić moich chłopców do domu, by w końcu coś przekąsili i nie martwić się o to, czy nie są głodni. W każdym razie smoothie bowl, czyli bardzo gęsty koktajl, to idealna propozycja na porządną dawkę energii pomiędzy np. obiadem a kolacją. Sama korzystam ile jeszcze siły mam wieczorami po całym dniu różnych zajęć, by wyjść z koleżanką na nordig walking, czy rower. By orzechy nie dawały gorzkiego posmaku, należy zdjąć z nich skórkę. Co znajdziemy w środku tego pysznego smoothie bowl?

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://katarzynarzepecka.pl/2018/04/czekoladowa-miska-smoothie-bowl.html