Szynka w galarecie z jajkiem i warzywami wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Łącznie: 30 min. Szynka w galarecie z jajkiem i warzywami Potrzebne składniki 8 plasterków dobrej jakości szynki konserwowej 2 jajka 1 puszka groszku z marchewka i kukurydzą 4 kawałki papryki konserwowej pół pęczka cienkiego szczypiorku 1,5 l bulionu warzywnego 6 płaskich łyżeczek żelatyny do mięs Sposób wykonania Jajka gotujemy na twardo obieramy i dzielimy na ćwiartki. Żelatynę rozrabiamy z bulionem wg. przepisu na opakowaniu, mieszamy i zalewamy płynem nasze rożki tak by nie wystawały ponad płyn. Jak wykonać przepis na - Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Potrawę tą robimy zawsze na Wielkanoc jednak i zdarza się ją przygotować bez okazji, albo z innej okazji. Trochę taka sałatka w rosole czyli szynka w galarecie z jajkiem i warzywami.