Sałatka z pęczakiem i fetą Składniki: 2 szklanki ugotowanego na sypko pęczaku 1/2 ugotowanego brązowego ryżu 1/2 czerwonej cebuli 1 mała czerwona papryka 50 g sera feta 2 łyżki posiekanego koperku garstka świeżych liści mięty 1 ząbek czosnku oliwa z oliwek sok z 1 cytryny sól pieprz Wykonanie: Czosnek obieramy, przeciskamy przez praskę. Na blogu znajdziecie również inne smakowite propozycje z kaszą w roli głównej: W szklance mieszamy czosnek, oliwę, sok z cytryny, sól i pieprz. Sałatka z pęczakiem i fetą, to także idealny pomysł na lunchbox. Paprykę płuczemy, usuwamy gniazdko nasienne i nasionka, kroimy w kostkę. Za oknem coraz cieplej, więc zaczyna się sezon na sałatki. Cebulę obieramy i kroimy w drobna kostkę.